Nabeschouwing 2009

Gallery »
- Na negen jaren met prachtig- tot redelijk weer was de organisatie de 10e editie van het Rapenburgconcert & Festival niet geheel voorbereid op het noodweer wat op 28 augustus 2010 boven Leiden los bartse. Maar ondanks de bliksem en af en toe zelfs hagel-stenen is het programma toch gewoon doorgegaan!

Af en toe was er even een opheldering en tijdens deze momenten kon het publiek genieten van de groovy Jazz formatie; de JazzInvaders en de uit Engeland overgevlogen Fusion Pop formatie Incognito. Met name Incognito gaf een fantastisch optreden. Mede organisator Frank van Leeuwen (ProKwadraat) had het over; "de beste live-band die ik ooit gezien heb!!!".
In het inloophuis (Rap.48) speelde de Haanstra band in een afgeladen vollle ruimte. Misschien niet de beste band maar wel erg gezellig. In de Hortus kon men, voor een entree prijs van 20 euro, genieten van klassieke muziek met een concert van Salon Francaise.

Aangezien het het Pilgrim Father jaar is, werd het concert geopend door een echte Pilgrim Father (die alvorens naar Amerika af te reizen enige jaren in Leiden hebben doorgebracht).

De zaterdag en de zondag, tijdens het Rapenburg Festival was het weer iets beter. In samenwerking met de Cultuur Zomer Leiden was er 's middags een programma samen gesteld. De kwaliteit van deze artiesten was echter niet om naar huis te schrijven, teleurstellend. De winnaar van het Talentenjacht, de band Polution vormede hierop een uitzondering. Verder kon er 's middags in het SLS gebouw aan het Rapenburg geluisterd worden naar een voordracht van o.a. sneldichter Nico Dijkshoorn. In de Hortus trad de Leidse zanger/gitarist Rob Baars (ook wel Bob Karper genoemd) op. In het Sieboldhuis was er optreden van het Gitaarduo Axel Gunning en Wim den Herder en tot slot waren er in het Museum van Oudheden concertjes van het kopertrio Continuous Brass en een koor uit Oxford.

's Avonds vormde het optreden van Gruppo Spotivo voor het hoogte punt van deze editie van het RapenburgFestival. Met veel humor zorgde deze legendarische Haagse pop formatie voor veel sfeer en gezelligheid op het bom-volle Rapenburg.
De avond werd daarna afgesloten door de Leidse band EZ NRG die een tegenvallend optreden gaf (mede omdat deze 4 mans formatie in eens met alleenmaar 3 man kwam opdagen!?) en de Amsterdamse band Derick.

De 10e editie van het Rapenburgconcert & festival werd zondagmiddag afgesloten met optredens van Festival Youth Jazz Orchestra olv. Johan Plomp en het Toonkunstorkest olv. Jeppe Moulijn. In de Hortus kon bij een lekker kopje koffie nog geluisterd worden naar de groep Stepping Stones met o.a. Jan Kiewiet de Jonge op saxofoon.

Laten we hopen op mooi weer volgend jaar.
Gallery

Klik op een foto voor een vergroting