Nabeschouwing 2011

Gallery »
Rapenburgconcert 2011

Er waren dan wel niet heel veel bezoekers op het natte Rapenburgconcert dit jaar, maar de mensen die er waren hebben zich uitstekend vermaakt. Met name de vrijdagavond, die onverwachts toch nog droog was, was erg sfeervol. Op de vraag van presentator Fons Delemarre om het Rapenburg in muziek te vertalen, opende trompettist Eric Vloeimans met een wonder mooie solo. Vervolgens was het de beurt aan pianist Bert van den Brink en mondharmonica speelster Hermine Deurloo die met haar spel de geest van Toots Thielemans op de Leidse gracht deed terugkeren. Verder was de introductie van de nieuwe generatie in de persoon van pianist Sebastiaan van Bavel en zijn trio ook een vermelding waard. Al met al een concert dat met mooi weer onvergetelijk had kunnen zijn. De avond werd vrolijk afgesloten met het jonge bandje Ape Not Mice.
Waar het vrijdag nog droog was vielen er zaterdag bij vlagen stevige buien. Rond 18.30 uur ging het avond programma op het Rapenburg echter gewoon van start. De bezoekers luisterde met veel plezier naar de swingende band MacAlistair die naast swingende covers ook eigen werk vertolkte. Ook het optreden van de formatie FITCHH met een ongelofelijke rapper-beatboxer viel in de smaak. Willem Ankone (Barrera) had middels DJ Sparklink Abercrombe de tweede helft van het avond programma op zich genomen. Gewapend met een CO2 kanon en twee in struisvogelveren geklede danseressen zorgde de DJ voor sfeer. Des al niet te min leverde dit klachten van omwonende op.
Of het optredens van DJís op deze prachtige locatie wenselijk is is nog de vraag. Op zondagmiddag was er dit jaar geen programma gepland.

Waar het weer ons de afgelopen drie jaar in de steek liet (2011 had de natste augustus maand sinds 1906) is dit wel vooraf gegaan door acht jaar goed tot uitstekend weer. Letís hope for the best next year.

(Vloeimans, Deuloo, vd Brink foto's door Marcel Schot)


Gallery

Klik op een foto voor een vergroting